Egy egész falut lehúzott a kamufeltaláló

2013.11.18. 08:09

Egy egész falut átejtett az 54 éves Ács László, aki azt a mesét adta be a bokodiaknak, hogy ő egy zseni feltaláló, aki most építi meg a semmiből áramot fejlesztő gépét, amely városokat lát majd el és borít világosságba – derül ki a Blikk cikkéből

A csaló az interneten ismerkedett meg a legnagyobb károsultjával, volt, akit teljesen tönkretett. Ács a megözvegyült nőhöz költözött, őket húzta le pénzzel. Azt a mesét adta elő, hogy ő találta fel az Ács-balzsam nevű készítményt, amit elloptak tőle, és ezért nem gazdagodott meg belőle. 

Később a garázsban bütykölni kezdett, azzal hitegette a nőt, hogy néhány simítás, és kész az áramfejlesztő masina, csak még néhány alkatrész kell hozzá. A nő minden pénzét nekiadta, megtakarításait, de még életbiztosítását is felbontotta. Később már a faluban is híre ment a feltaláló ezermesternek, akinek szinte mindenki adott pénzt. A Blikk szerint falubeliek tucatjai váltak Ács László áldozatául. 

A nő végül kórházba került. Anyja elmondása szerint Ács még akkor is lehúzta pénzzel, amikor már halálos beteg volt. „A csaló azt kérte a halálos ágyán fekvő lányomtól, hogy az egyik nővértől kérjen százezer forintot, amit meg is tett” – mondta a lapnak a gyászoló édesanya. Miután Andrea meghalt, Ács ott maradt a házában, ám jobbára csak bujkált mindenki elől. Aztán egy éjszaka kifosztotta a házat.

A nő édesanyja szerint Ács azt hazudta, hogy biofizikus, és még helikoptere is van. „Azt mondta, nálunk jár távollétünkben az egyik ismert bankvezér, aki már most megrendelt tízet a gépéből. Mindezek után az éjszaka leple alatt szökött el, és elvitte az elektromos fűrészünktől kezdve az ezüst emlékérmeinken át az elhunyt vőm bőrkabátját is" – mesélte az idős asszony, aki sorstársaival együtt feljelentést tett. Az édesanyát most a végrehajtó is fenyegeti. Minden tartozást rajta akarnak behajtani, ráadásul a házuk bankhitelét sem fizette egy idő óta a lánya, így hamarosan elárverezik otthonát.

„A gyanúsított azt állította, hogy egy áramfejlesztő eszközön dolgozik, amely majd bioenergiát termel. Az elkészült gép azonban működésképtelen volt, így senki sem kapta meg a pénzét” – mondta a Blikknek a megyei rendőrségi szóvivő, Léber Gabriella. Ács ellen elfogatóparancsot adtak ki.