Lefejelte a polgármester az ügyvédet

2013.11.18. 21:26

Lefejelt egy ügyvédet Tolmács fideszes polgármestere – írja a Blikk. A történetet a rendőrség vizsgálja. A lap úgy tudja, Hajnis Ferenc polgármester vasárnap este úgy összevitatkozott egy férfival, hogy verekedés lett belőle. Tolmács akkor híresült el, amikor a testület önkényesen, a lakosok megkérdezése nélkül nélkül nevezett át olyan közterületeket, mint a Csokonai Vitéz Mihály utca vagy az Arany János utca.

„Valóban volt egy kisebb incidensem, azonban ez magánügy, és a történteket nem polgármesteri minősítésemben követtem el” – mondta el a Blikknek a nógrádi település vezetője.

Hajnis később egy levélben azt írta: korábbi magánjellegű vitáját akarta békés módon megbeszélni az ügyvéddel, de az részeg és agresszív volt. Közleménye szerint mindez magánterületen és nem a nyílt utcán történt.

„Egy kortyot sem ittam soha, a polgármester először még mondta is, hogy direkt úgy üt, hogy ne látszódjon. Elsőre elmenekültem, de következő találkozásunkkor ismét nekem esett" – mondta el a TV2-nek a megvert ügyvéd, akinek hétvégi háza van a községben.

A Blikk úgy tudja, az arcon fejelt ügyvéd kórházban van, 8 napon túli sérüléseket szenvedett: nemcsak az orra tört el, de agyrázkódást is szenvedett. Szemtanúk szerint a polgármester többször arcon ütötte, az orrából dőlt a vér. A TV2 tudósítása szerint az utcák átnevezésén vitatkoztak össze, a település lakói kifogásolták az új neveket, és az ügyvédet kérték fel egy népszavazás előkészítéséhez.