Diszkóbaleset áldozata lett a Radnóti-szobor

2013.11.19. 16:21 Módosítva: 2013.11.19. 17:15

Egy 24 éves pápai férfi jelentkezett a győri rendőrkapitányságon november 19-én délután azzal, hogy megrongálta Győr határában a Radnóti-szobrot - írja a Police.hu.

P. Szabolcs a kihallgatásán elmondta, hogy ismerőse kocsijával (egy nagy fekete Mercedes) és férfi utasával november 17-én egy győri szórakozóhelyre tartott hajnali 2 órakor. A helyismeret hiánya és az éjszaki erős köd miatt későn észlelte a város határában, az út mellett álló gránitszobrot. Fékezése ellenére autójával a tujákon keresztül az emlékműnek ütközött, ami kettétört. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy ijedtségében a helyszínről továbbhajtott. Az autóval nem jutott messze, mivel a járműből a benzin Öttevény belterületén kifogyott. Utasával együtt a járművet hátrahagyva stoppal Győrbe, onnan autóbusszal Pápára utazott.

Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt folytatnak eljárást P. Szabolcs ellen.

A győri városüzemeltetési társaság már telephelyére szállította a szobor darabjait, a művet a szakértői vizsgálatot követően helyrehozzák. A szobrot a rendszerváltás idején ismeretlenek vörös festékkel öntötték le.