Beomlott egy ház teteje Nagykanizsán

MTI/Index
2013.11.24. 08:29

Harminc méter hosszan beomlott egy ház három lakásának a teteje vasárnap hajnalban Nagykanizsán, senki nem sérült meg - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Csengery úton lévő földszintes házsor három lakásának tetőszerkezete hajnali fél négy körül omlott össze.

Senki nem sérült meg, a lakók saját maguk hagyták el lakásaikat. A három lakásból összesen hat embert kellett elhelyezni, erről az önkormányzaton keresztül a katasztrófavédelem és az ingatlankezelő gondoskodott.

A lakók a helyszínen elmondták: nagy robajjal dőlt rájuk a tetőzet, de szerencsére a födémet nem szakította át. Nem érte őket teljesen váratlanul, ami történt, mert a házsor utolsó lakásánál lévő tűzfalat a nyáron már meg kellett támasztani a megdőlt tetőszerkezet miatt.

Kámán László, az önkormányzati bérlakásokkal is gazdálkodó Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója azt mondta: ismert volt a ház tetőszerkezetének problémája, a kivitelezők feltehetően nem jól végezték el a tűzfal megtámasztását. Az omlásban érintett lakások tetőszerkezete az ottani - nem a vagyongazdálkodási cég által kezelt - társasház osztatlan közös tulajdonát képezi - mondta. Információja szerint a lakóközösségnek nem volt elég pénze a tető rendbehozatalára.

A társasházban egyelőre nem lehet visszakapcsolni a gázt, de az áramot újra lehet használni, az érintett lakóknak olajradiátorokat és villanyrezsókat adtak kölcsön. Már vasárnap reggel megkezdték a megsérült tető bontását és ideiglenes fóliázását, de a helyrehozatalról már a társasház dönt majd.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport