Öt év börtön a volt férjét lelövő holland nőnek

2013.11.26. 17:41

Öt év börtönbüntetést kapott első fokon az a holland nő, aki 2010-ben egy lőfegyverrel halálosan megsebesítette a volt férjé, írja az MTI. Az erős felindulásban elkövetett emberölés miatt hozott ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A holland pár Magyarországra költözve a férfi rokkantsági járadékából élt egy mikebudai családi házban, azután is, hogy anyagi viták miatt időközben elváltak. A volt férj Budapesten engedély nélkül pisztolyt és töltényeket vásárolt, hogy szükség esetén meg tudják magukat védeni a betörőkkel szemben. A fegyvert használatra kész állapotban egy üveges szekrényben tartották.

2010. májusában vita alakult ki a pár között fiuk anyagi helyzete és életvitele miatt. A feldühödött férfi a veszekedés közben megszorította a volt felesége torkát, de a nőnek sikerült kiszabadulnia. Magához vette a töltött fegyvert, és kétszer a neki háttal álló sértettre lőtt, aki az ágyra rogyott. Az asszony az ágy mellé lépve mellbe lőtte volt férjét, de a sérültnek még volt annyi ereje, hogy a vádlott után menjen a konyhába, s megpróbálja elvenni tőle a fegyvert. Dulakodás közben az exfeleség szemből ismét rálőtt a férfira, aki sérülései ellenére nagy nehezen megkaparintotta a pisztolyt, de azt már nem tudta elsütni.

Az erősen vérző férfi a kerítésen átmászva a szomszédoktól kért segítséget. A kórházban azonnal megműtötték, a műtét után még magához tért, de két héttel később meghalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport