Hajnalig vitáztak a parlamentben

2013.11.27. 07:38

A kormány pénzügyi tárgyú törvénymódosító javaslatainak napközben megnyitott általános vitáját folytatta kedden késő este a parlament, a vitának hajnalban lett vége.

A Fidesz nevében Balázs József ismertette és támogatta a kabinet korábban részletesen is ismertetett elképzeléseit, amelyek között szerepel a hitelintézeti törvény átalakítása is.

Ellenzéki oldalról két jobbikos képviselő, Staudt Gábor és Gaudi-Nagy Tamás kért szót. Előbbi politikus felszólalásában összességében kevésnek nevezte a kormány javaslatait, ugyanakkor több részletszabályt támogathatónak minősített, például azt, hogy a gépjármű-felelősségbiztosítás kedvezményezettjei a nettó kártérítést készpénzben is felvehetik. Gaudi-Nagy Tamás elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ülésteremben "totális érdektelenségben" zajlik a teljes hitelintézeti törvény "cseréjének" vitája, mivel a Házban alig húsz képviselő ül, a jelenlévők között pedig többségben van az ellenzék.

Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár zárszavában azt hangsúlyozta, hogy a kormány a magyar nemzeti érdekeket érvényesíti előterjesztésében.

Az általános vitát az elnöklő Ujhelyi István lezárta.