Példaértékű a királyegyházai cementgyár vasúti kiszolgálása

2013.11.27. 11:30

Rengeteg szó éri mostanában az indóház elejét. Felsorolni is nehéz lenne. Ha a MÁV-on múlt volna, Sixx még most is keresné vonaton felejtett tabletjét. Nemrég megkértük a vasúttársaságot, küldjék el nekünk a műszaki okok által kiváltott vonatkésések statisztikáit. Kiderült: félmillió vonat késhet az idén.

De mostantól minden más. A londoni Európai Vasúti Kongresszuson komoly nemzetközi szakmai elismerésben részesült a MÁV. Mint írták: „példaértékű a királyegyházai cementgyár vasúti kiszolgálása”. Idézünk a közleményből:

Jelentős nemzetközi szakmai elismerésben részesült a Királyegyházai LA FARGE Cementmű és a Bükkösdi Kőbánya vasúti beruházása, valamint az őket a MÁV közreműködésével kiszolgáló vasúti tevékenység. A néhány éve elkészült létesítmények Az év legjobb árufuvarozási depója díjat kapták az Európai Vasúti Kongresszuson, Londonban.

(...)

Vólentné Sárvári Piroska (üzemeltetési főigazgató) hangsúlyozta: Nagy presztízsértékkel bír a rangos nemzetközi elismerés, s meggyőződésem, hogy az elkötelezett munkavégzés mellett az ilyen jellegű visszacsatolások is hozzájárulnak a magyarországi eredmények, törekvések európai szintű elismeréséhez.

A nemzeti vasúttársaság nemzetközi sikereiről a szaksajtó is igen elismerően számolt be: az International Railway Journal részletes tudósításában külön kiemelte a magyar díjat. A hatalmas érdeklődést az is jelzi, hogy a szaklap beszámolóját már hárman lájkolták a Facebookon. A brit Rail Professional szaklap tudósításában arra is kitért, hogy a vasúti projekt 1000 árutonnánként 40 kamiont vesz ki a közúti forgalomból, valamint munkahelyeket is teremtett a régióban.

A magyar győzelemről hallgat a rivális Deutsche Bahn sajtóközleményében, melyben kizárólag az általuk elnyert díjakról tájékoztatnak, azonban itt is megemlítik a díjért komoly esélyesként induló Ausztriát, Magyarországot és az Egyesült Királyságot.