Riadó, narancsba borult a fél ország!

2013.12.05. 20:59
  • Négy megyére és a fővárosra narancssárga, másodfokú riasztást adott ki az OMSZ.

Ilyenek Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megye. Itt a szél erősebb lehet, mint kilencven kilométer per óra.

  • Tizenkét megyére pedig elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat a viharos szél miatt.
wctz20131205 1718.png
Fotó: omsz

A megyék: Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye.

  • Csütörtök éjjel több helyen a köd is szokatlanul sűrű lesz, de ez pénteken délelőtt feloszlik.

Lásd Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megye.

  • Egyébként péntekre virradóra észak felől kemény hidegfront és intenzív záporok, hózáporok jönnek a Mikulással együtt. Reméljük, ő nyugat, északnyugat felől közelít majd hozzánk, akkor nem kell szembeszéllel küzdeniük szarvasainak. Ha ugyanis mondjuk szemből, azaz  kelet, délkelet felől jön a szán, a Dunántúl északi részén és a Kisalföldön az óránkénti 90 kilométeres erősségű széllökésekkel kell harcolnia. Ezért kérjük olvasóinkat, hogy türelemmel várják az ajándékokat és legyenek megértőek, ha késik a csoki.
  •  Pénteken egyébként mínusz 6 és plusz 6 fok között változik majd a hőmérséklet, úgyhogy a csizmákat nem érdemes a házon kívül hagyni.
  • Az Időkép szerint szombaton ugyanilyen rossz idő lesz, vasárnap viszont már csak a Dunántúlon kell hózáportól, széltől tartani.