Videó, amin Vizoviczki lefizeti a rendőröket

2013.12.06. 01:18

A pestisracok.hu azt állítja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség titokban csak nekik odaadott egy előre megvágott és kisatírozott lehallgatási felvételt, amin Varga István, a hírhedt Vizoviczki László jobbkeze beszéli meg a korrupciós pénzek mértékét vagy a megvásárolt razziákat főrendőrökkel.

Szétrazziáztathatták a konkurenciát

A felvétel szerint Varga  Kalmár Tamással , BRFK közrendvédelmi főosztályvezetőjével találkozott tavaly tavasszal. Vele megbeszélték, hogy melyik versenytárs szórakozóhelyeken kell több tucat rendőrnek razziáznia, és pontosan mikor. A megbeszélés eredményeképp a kőbányai Hárem diszkót és az óbudai Symbolt és a Cinema Hallt zaklatták a rendőrök.

Az oldal ismeretlen forrásból még tudni véli, hogy ezek a razziák a hanganyagnak megfelelően zajlottak, illetve Kalmárnak azért kellett személyesen vezetnie ezeket, mert Vizoviczki elégedetlen volt a korábbi munkáikkal.

Szatyros kelet-európai bűnözők

A második nagyobb blokkban Varga István a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályának volt vezetőjéhez, Hopka Lajoshoz ül be a szolgálati Volkswagenjébe Békásmegyeren. Mercedeséből átvisz egy ajándékszatyrot is, amit ott is hagy.

Vizóék és a korrupt rendőrfőnök
Nehezen formálják a meg a gondolataikat a szereplők

Itt "Egyesként" beszélnek a főnökről, Vizoviczki Lászlóról, aki már csak 5 millió forintot ad Vargának és főnökének, Gulyás Imre főosztályvezetőnek. Az nem hangzik el, hogy milyen időközönként kerül sor a kenőpénz kifizetésére, de Varga hozzáteszi, hogy "miniszterek kapnak ennyit".

Emellett azt is megbeszélik, hogy a korábban említett Kalmár "Alma" Tamás fizetését havi 750 ezer forintra emelte az Egyes. Hopka még megjegyzi, hogy bízik abban, hogy a főnökét, Gulyás Imrét talán kinvezik a BRFK vagy nyomozó iroda vezetőjének, ami mindenkinek előnyös lenne.

A szupernyomozás is szivárogna

Itt talán minden idők egyik legnagyobb, a magyar rendőrségen elkövetett visszaélés-sorozatában nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség. Ennek kapcsán elég hülyén venné ki magát a nyomozók részéről, ha tényleg kiszivárogtatnának előre megkomponált és feliratozott, bizonyító erejű videókat, a hozzájuk tartozó értelmező információkkal együtt.

Mindenesetre Kalmárt, Hopkát és Gulyást is letartóztatták tavaly Vizoviczki Lászlóval nagyjából együtt, előbbieket korrupció és hivatali kötelességszegés gyanúja miatt. Több más rendőr és civil is érintett még az ügyben, összesen több tucat előzetes letartóztatás kapcsolható az ügyhöz.