no

Újra járható az M1-es

2013.12.07. 11:27

Akadálytalanul lehet közlekedni az M1 autópálya mindkét irányában, a korábban elakadt kamionok egyik sávban sem akadályozzák már a forgalmat,

írta szombaton fél tizenegy körül a Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Tizenegy után nem sokkal a rendőrség is kiadott egy közleményt arról, hogy mindkét irányban megindult a forgalom az M1-es Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

A police.hu szerint a forgalom Győr és Budapest felé is folyamatos, de az út-és időjárási viszonyok miatt továbbra is fokozott óvatosságot kérnek a közlekedőktől.

Hajnalban a havazás és a viharos szél miatt az M1-es autópálya több szakaszát le kellett zárni.

Szombat reggel a Budapest felé vezető oldalon hét kilométeres dugó alakult ki a 64-es és az 57-es kilométer között. A rendőrség a Budapest felé vezető forgalmat Tatánál az 1-es főútra terelte, a teherautókat félreállították.

A Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott, Széles Sándor azt nyilatkozta korábban az MTI szerint, hogy szerinte ahogy a tavaszi havazáskor, most is a főleg balkáni országokból érkező, a téli időjárása rosszul vagy egyáltalán fel sem készített kamionok okozták a problémát.

A helyzet abban is emlékeztet a március 15-ire, hogy most is előfordult: a rendőröknek kellett segítenie a dugóban rekedt betegnek. A Police.hu szerint bajba jutott egy házaspár az M1-esen: a lezárt sztrádánál várakozó kocsiban ülő asszonynak elfogyott az inzulinja. A Készenléti Rendőrség munkatársai kivezették a sorból a járművet, így az asszony időben gyógyszerhez juthatott.