Az egész villamos végignézte, hogy megverik

2013.12.09. 07:53

Senki nem segített annak a 28 éves férfinak, akit múlt pénteken este vertek meg a szegedi 2-es villamoson. A sértett, Bakó Dávid elmondása alapján az eset este 8 óra körül történt, az egyébként bekamerázott villamoson minden ülőhely foglalt volt, ennek ellenére pár bekiabáláson kívül nem sokat próbáltak tenni az utasok azért, hogy megmentsék – írja a delmagyar.hu.

A férfi úgy került bajba, hogy odament szólni egy feltűnően viselkedő huszonéves sráchoz, hogy ne cigizzen a villamoson. Miután a fiú válaszként a füstöt az arcába fújta, kivette a kezéből a cigit és elnyomta. Ezután a korábban cigarettázó fiú felállt, kirúgta Dávid lábát, majd teljes erőből ütni kezdte a már földön fekvő férfi arcát – emlékezett vissza a sértett.

A verekedő fiút a bekiabálásokon kívül nem sok minden zavarta meg, már éppen Dávid fejét kezdte rúgni, amikor a haverja lerángatta a villamosról a Tavasz utcánál. Dávid, miután fel tudott kelni, előrement a sofőrhöz, hogy elkérje a szerelvény adatait. Vérző orral elment a mentőállomásra, ahonnan átküldték a traumatológiára, eddigre már a homloka is feldagadt. Miután megröntgenezték és felvették a leleteit, elment a rendőrségre feljelentést tenni – mint kiderült, ezt előtte senki nem tette meg.

A helyi tömegközlekedési vállalat, az SZKT ügyvezető igazgatója, Tóth István Tibor a Délmagyarnak elmondta: nem biztos, hogy a villamosvezető látta, hogy mi történik, és nem is feladata, hogy beavatkozzon ilyen esetekben, a rendőrséget viszont hívnia kellett volna. A cégvezető elmondta: a kamera felvette a verekedést, ha kell, a felvételt átadják a rendőrségnek.

Bakó Dávid sérülései nyolc napon belül gyógyulóak, ennek ellenére legalább egy, de inkább két hét ágynyugalmat írtak elő neki.