Kalapáccsal támadt két idős nőre

2013.12.09. 12:10

A lakásán támadt rá egy általa ismert nénire egy mátészalkai férfi – írja a police.hu. A férfi vasárnap délután 5 óra után az idős nő lakásánál először lekapcsolta a villanyórát, majd amikor kijött a lakásból, bántalmazni kezdte. Az idős nőnek éppen ott volt a szintén idős testvére, aki egy kalapáccsal sietett nővére segítségére, a támadó azonban elvette tőle a szerszámot, és pénzt követelve mindkettejük fejét ütni kezdte a kalapáccsal.

Az egyik nőnek sikerült kiszaladnia, és segítséget kért a szomszédtól. A támadó elmenekült, a két idős nőt pedig a kiérkező mentők vitték kórházba, állapotukról egyelőre nincs információ.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést követően hétfőn hajnalban, a lakásán fogták el a férfit. A 47 éves M. József elmondta: fél liter pálinkát és több üveg sört ivott meg, mielőtt elment az általa ismert nénihez. Arra azonban nem számított, hogy más is lesz a lakásban. Miután a rablás meghiúsult, a férfi hazament, és elégette véres ruháit.

A Bűn és bűnhődésre emlékeztető történet gyanusítottját a rendőrség rablás kísérlete és két rendbeli testi sértés megalapozott gyanújával vette őrizetbe, kezdeményezték előzetes letartóztatását.