János, Pál
22 °C
33 °C

Óriásplakáton hirdetik a Kuruc.infót

2013.12.10. 14:21
Óriásplakáton hirdeti magát Budapesten a rasszista és homofób cikkeiről elhíresült uszító hírportál, a Kuruc.infó. A felületet egy olyan cég biztosítja nekik, melynek anyavállalata korábban a Népszava tulajdonosa volt.

A BAH-csomóponthoz közel, egy budaörsi úti társasház oldalfalán látható az a forgóprizmás óriásplakát, amelyen a rasszista, uszító cikkeiről is ismert hírportál, a Kuruc.infó hirdeti magát. A plakáton a nemzeti dohányboltokra emlékeztető logó van. A hirdetést viszonylag frekventált helyen helyezték el, hiszen az autópálya felől érkező és a belvárosba tartó autósok könnyedén észrevehetik: mi is így, autóból szúrtuk ki.

Az óriásplakát a Hungaroplakát nevű cég felületén fut. Az Index megkereste a céget, kíváncsiak vagyunk arra, tudták-e, milyen hírportál hirdet náluk és kivel kötöttek szerződést, de a cég egyelőre nem válaszolt a kérdéseinkre.

Az, hogy a Kuruc.infó nevében ki kötött szerződést, azért is lehet lényeges, mert a Kuruc.infó készítői a mai napig lapítanak, és névtelenségbe bújva szerkesztik az uszító weboldalt. Azaz a mai napig nem tudni, kik állnak a hírportál mögött. Olyannyira nem, hogy a budaörsi járásbíróságon jelenleg is tárgyalják annak az M. Balázsnak az ügyét, aki az ügyészség szerint 2006 körül a lap főszerkesztője volt. Ugyanakkor a mai napig nem tudta az ügyészség bebizonyítani, hogy M. Balázsnak valóban köze volt akkoriban a portálhoz. Az Index úgy tudja, hogy a Kuruc.infó "főnöke" jelenleg biztosan nem M. Balázs.

A kuruc.infós óriásplakát egyébként nem régóta lehet kint a budaörsi társasház falán, a portál ugyanis még augusztusban hirdetett banner-és plakátpályázatot, és az egyik beküldött "pályamű" ötlete nyomán készült végül el az óriásplakát. "A győztes alkotást és lehetőség szerint egy másikat is szeretnénk közterületi óriásplakáton megjeleníteni, ehhez  olvasóink támogatását is kérjük. A nyomtatás és egy jobb hely havi bérleti díja együtt kb. ötvenezer forint" – írták szeptemberben.  

Érdekes, de valószínűleg csak véletlen egybeesés, hogy az óriásplakátot kihelyező Hungaroplakát anyavállalata az ESMA Zrt., amit MSZP-közelinek is szoktak nevezni, mivel 2002-től másfél éven át a baloldali Népszava tulajdonosa volt. A vállalatot vezető  Bleuer István pedig jóban van a szocialisták egykori pénztárnokával, Puch Lászlóval.

Csodás Török Riviéra

Akár féláron utazhat idén Törökország fantasztikus tengerpartjaira.

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!