Német ámokfutó karambolozott a 4-esen

2013.12.15. 07:52 Módosítva: 2013.12.15. 11:58

Vasárnap hajnali fél hétkor S. Dennis 31 éves német állampolgár ellopott a nyíregyházi kórház területéről egy járó motorral, üresen álló tehergépkocsit, amivel két balesetet is okozott - írja a police.hu.

Miután áttörte a kórház sorompóját, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság több járőrkocsija is követni kezdte, de a rendőri jelzések ellenére sem állt meg. Menekülés közben áthajtott több tilos jelzést mutató jelzőlámpán és érintőlegesen ütközött egy személy- és egy tehergépkocsival, de ezeknél a baleseteknél nem volt személyi sérülés.

Reggel hétkor a 4-es számú főút 251. kilométerszelvényében, Újfehértó és Téglás között a lekapcsolt világítással haladó lopott teherautó a síkos úttesten áttért a szemközti sávba és frontálisan összeütközött az ott közlekedő személygépkocsival. Mindkét jármű vezetője beszorult a roncsok közé, mentésüket a rendőrök kezdték meg, majd a kiérkező tűzoltók speciális eszközökkel emelték ki őket. A sérülteket a mentők ellátták és kórházba szállították.

20131215 2
Fotó: Police.hu

A feltételezett elkövetőt, S. Dennis 31 éves német állampolgárt jelenleg a kórházban őrzik a rendőrök, állapota miatt egyelőre nem lehetett kihallgatni. A jármű önkényes elvétele bűntett, közúti veszélyeztetés bűntett más közlekedési bűncselekmények körülményeit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A baleset miatt teljes útlezárás volt Újfehértó és Téglás között, amit 10 órakor oldottak fel, addig a rendőrök egy mellékútra terelték a forgalmat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport