Rendőr végzett egy 72 éves férfivel

2013.12.18. 11:18 Módosítva: 2013.12.18. 12:18

K. László, a XVI. kerületi kapitányság rendőr törzsőrmestere ölt meg kedd délelőtt Andornaktályán egy 72 éves férfit. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki kutyasétáltatás közben olyan súlyosan bántalmazott egy 72 éves helybeli férfit, hogy az sérüléseibe belehalt – írja a Police.hu.

K. László szerdán, a kora reggeli órákban telefonon értesítette közvetlen parancsnokát, hogy a bűncselekményt ő követte el, feladja magát. A gyanúsítottat parancsnoka elfogta, és előállította a Hatvani Rendőrkapitányságra. Budapest rendőrfőkapitánya K. László szolgálati viszonyát megszüntette.

Egerben van az elkövető

K. Lászlót délre már a Heves Megyei Főügyészség egri épületébe szállították át. „Kihallgatása a nap folyamán történik meg” – közölte Konkoly-Thege László. A főügyészség szóvivője elmondta: mivel az elkövető rendőr volt, ezért az ügyben nem a rendőrség, hanem az ügyészség nyomoz. (Ugyanez az eljárás akkor is, ha rendőr sérelmére történik bűncselekmény, illetve, ha abban – tettesként vagy áldozatként – országgyűlési képviselő, bíró vagy ügyész az érintett.) A bűncselekmény Heves megyében történt, így a nyomozást a Heves megyei Főügyészség folytatja le.

Rossz szomszédság

A gyilkosság hátteréről annyi tudható, hogy K. László – bár a XVI. kerületi Rendőrkapitányságon volt állományban – Andornaktályán lakott édesapjával. Az áldozat a két férfi szomszédja volt. Információk szerint régóta rossz viszonyban álltak egymással. Hogy közvetlenül mi vezetett a gyilkossághoz, az majd csak a kihallgatás során derülhet ki – közölte a szóvivő.

Pont aznap kezdődött az izsáki rendőrök pere

A rendőrök által elkövetett emberölés nagyon ritka, idén ez mégis már a második eset. Április 8-án az izsáki rendőrőrs épületében – hivatalos eljárás keretében – két rendőr lopás vélelme miatt órákon át olyan súlyosan bántalmazta a román állampolgár Bara Józsefet, hogy az belehalt a sérüléseibe. A Kecskeméti Törvényszéken épp az andornaktályai emberölés idején, kedden délelőtt kezdődött a halált okozó testi sértés bűntettével vádolt votl rendőrök büntetőpere.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport