Karácsonyi ajándékot akart venni a Mammutban, megverték

2013.12.20. 15:17 Módosítva: 2013.12.21. 16:02

Karácsonyi vásárlás közben vertek meg egy 17 éves fiút a Mammut bevásárlóközpontban december 18-án 18 óra körül. A gyanú szerint rasszista indíttatásból.

Az Indexnek a fiú bátyja mesélte el, hogy mi történt.

Számomra sokkoló dolog történt a családomban. A 17 éves öcsémet egy bevásárlóközpontban (Mammut) megverték.

Öcsém állítása szerint nem csinált semmit, csak egy osztálytársával voltak vásárolni. Erősen úgy tűnik, hogy rasszista indíttatásból történt a dolog, mivel öcsém vietnami. Biztosan nem egyedi eset, hogy valakit megvernek a bőrszíne miatt, de számomra eléggé sokkoló élmény az öcsémet így látni.

A Mammutban voltak karácsonyi ajándékot nézni és lifttel akartak menni, de mivel túl lassan jött, ezért a lépcsőházba mentek, hogy gyalog menjenek. És ott találkoztak a férfival. Abban a Mammutban történt, ahol a Média Markt nevű üzlet is van. Az első emelet és a földszint között történt.

Öcsém le, az illető meg felfelé igyekezet. Az öcsém leírása szerint: 30 év körüli, full fekete szettben és kopasz vagy nagyon rövid haja volt. Megragadta, beszorította a sarokba, az arcán, a nyakán és hason is ütötte. Majd elsietett. Sajnos nem tudja, mit mondott neki közben az illető, azt nem értette.

Öcsém osztálytársát nem bántotta. Komolyabb sérülése nem lett, inkább csak a szemén látszik, hogy történt valami. Viszont lelkileg megviselte.

A bántalmazott fiú, H.A.T. vietnami-magyar kettős állampolgár, egy jó nevű fővárosi gimnáziumba jár. A támadás után hazament. Otthon a családjának először nem volt hajlandó részletesen elmondani, hogyan szerezte a sérüléseit.

A fiút kísérő osztálytárs édesanyja megpróbálta elkérni a Mammuttól a biztonsági kamera felvételeit, nem kapták meg. A támadással kapcsolatban az Index megkereste telefonon a bevásárlóközpontot. Nem kívántak nyilatkozni. Azt állították, őket az ügyről nem értesítették, arról semmit nem tudnak.

A fiú és családja péntek délelőtt a II. kerületi rendőrkapitányságon feljelentést tett. A kapitányságon azt mondták nekik, szombaton fogják kikérdezni azokat, akik tudhatnak az esetről. Az ORFK tájékoztatása szerint a kerületi kapitányság garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.