Megint tüntetnének Horváth András mellett

2013.12.24. 08:45

December 28-ára közös tüntetést szervez Horváth András, a NAV csalásairól beszélő adóellenőr mellett több civil szervezet. Ugyanők voltak ott a december 19-i tüntetésen is, ahol végül annyira nem voltak sokan, és ahonnan elküldték Schiffer Andrást, az LMP elnökét is. Délután háromtól találkoznak a NAV Széchenyi utcai székházánál. Ott van a szervezők között a Haha, a Krétakör és a Levegő Munkacsoport is, de várják a további civil szervezetek csatlakozását.

A Facebook-esemény falán az egyik szervező külön megszólította a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórumot. Azt írja, ha a békemenetesek tényleg elhiszik a kormánynak, hogy fel szeretne lépni az adócsalókkal szemben, akkor el kell jönniük a Horváth András melletti tüntetésre, mert 

úgy tűnik, hogy [a kormány] erőfeszítéseit szabotálja a rendőrség.

Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy a rendőrök december 19-én házkutatást tartottak Horváth Andrásnál. Horváth később azt mondta az Indexnek, hogy a rendőrök elvitték azokat a dokumentumokat, amelyek szerinte bizonyították volna az általa emlegetett kiterjedt áfacsalást.