Lévai Anikó tulajdonostársa nyert földet Alcsúton

2013.12.24. 11:36

Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak a tulajdonostársa, Flier János bérelhet a következő húsz évben egy 42 hektáros területet Alcsútdobozon – írja a Népszabadság. Amikor Ángyán József korábbi vidékfejlesztési miniszter oligarchákat emlegetett, Flier is szerepelt azon az oligarchalistán, amin azt a nyolc embert gyűjtötték össze, akik a fejér megyei földek 90 százalékát kezelik.

Tavaly már kiírtak egy pályázatot ugyanerre a földre, amin elindult egy juhász is a környékből, Váradi András. A pályázatot ezután visszavonták, mert belekerültek az utak is, és azokat nem szerették volna magántulajdonba adni. Idén áprilisban az utak nélkül újra kiírták a pályázatot, Váradi megint pályázott volna. Viszont a Nemzeti Földalap ügyintézője rossz dátumot adott meg neki leadási határidőként, ezért elkésett. Később jegyzőkönyvet vettek fel a tévedésről, de semmi nem történt, még a pályázati pénzét sem kapta vissza.

A Népszabadság cikkében szó van arról is, hogy Mészáros Lőrinc, a felcsúti polgármester is elindult az eredeti pályázaton, és állítólag idén az ő gépei aratták le a termést az elvileg használaton kívüli földön.