Meggyalázták a világító Hitlermáriát!

2013.12.27. 12:10 Módosítva: 2013.12.27. 13:03
Eredetileg nem is volt bajsza, állítja az elhíresült tárgyról a fideszes Pócs János, aki gyűlöletkeltéssel vádolja a médiát. Elismeri, hogy a kulcstartót az ő ajándékaként osztogatták, de állítja, csak a templomon kívül.

Facebook-oldalán magyarázza Pócs János fideszes országgyűlési képviselő, hogy mi szükség volt Jászdózsán a karácsonyi éjféli mise után a saját nevével ellátott, foszforeszkáló máriás kulcstartókat osztogatni.

Erről egyébként tegnap a Hír24 riportere is meg akarta kérdezni a képviselőt, aki akkor elzárkózott a nyilatkozattól, a lányai viszont kimentek a riporterhez és mézeskaláccsal kínálták. A képviselő Facebook-oldalán számolt be az esetről, legyűlöletkeltőmédiázva a hírportált:

Ma, Karácsony délutánján a családi háznál látogatást tett egy gyűlöletkeltő média. A Lányaim a szeretet jegyében házi mézeskaláccsal kínálták őket és Boldog Karácsonyt kívántak!

Pénteki bejegyzésében végre valami magyarázattal is előállt:

Az ajándékot mint országgyűlési képviselő írtam alá, mert részemről ez nemkampány.

– írja Pócs, aki 2014-ben újra országgyűlési képviselő akar lenni Jász-Nagykun-Szolnok 02-es egyéni választókerületében, de most már tudjuk, hogy a nemhitlermária csupán a nemkampány része. Mindenki, aki ennek az ellenkezőjéről akarta meggyőzni az embereket, gyűlöletet kelt. Nem is beszélve arról, aki Hitler-bajuszt festett a kegytárgyboltban vásárolt kulcstartóra: 

Az ajándékomról a Jaszblog egy fotót is megjelentetett. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a képen a Máriácska-szobrot - amit egy kegytárgyboltban vásároltam - meggyalázták, Hitler-bajuszt festettek rá. Szomorú tény ez: van aki szeretetet, van aki gyűlöletet kelt Karácsonykor!

1524638 250179345141207 2070734836 n
Fotó: facebook / Pócs János

A Jászblog szerint egyébként a nemhitlermáriát úgy nemkampányilag nem csupán Jászdózsán, hanem Jászladányon, Jászberényben, Jászapátin és Jászárokszálláson is osztogattak Pócs János nevével.