Az öccsére vadászott egy férfi Felcsúton

2014.01.01. 23:14 Módosítva: 2014.01.01. 23:24

Kiderült, miért zárta le a készenléti rendőrség január 1-jén hajnalban egész Felcsútot. Az ORFK közleménye szerint azért volt erre szükség, mert egy 38 éves férfi a saját öccsére vadászott.

A szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízottat december 31-én este 11 után értesítette egy felcsúti férfi arról, hogy 38 éves bátyja megfenyegette 29 éves öccsüket, hogy lelövi. A bejelentő azt is elmondta a rendőrnek, hogy testvére engedéllyel tartott vadászfegyverével indult öccsük után.

A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai január 1-jén hajnali fél kettőkor fogták el otthonában. A házkutatáson a vadászfegyvert és a lőszereket lefoglalták. A 38 éves férfit a Bicskei Rendőrkapitányságra állították elő.

Az Index Facebook-oldalára január 1-jén valaki azt írta, hogy hajnali 1 órakor egész Felcsútot lezárták, és a helyi lakosokat sem engedték be. Egy olvasónk később azt írta, hajnal 3 óra környékén a két falu között állt két rendőrautó. Majd Felcsúton az akadémia előtt a másik oldalon sok autó, kisbuszok és egy nagybusz. Olvasónkat is igazoltatták, és kinyittatták a csomagtartóját. 

Orbán Viktor és családja feltehetően nem tartózkodott szilveszterkor Felcsúton, mert a miniszterelnök újév napján a déli órákban egy „Évkezdet” feliratú Facebook-fotóval tudatta az ország népével, hogy éppen síel valahol.