A tanúk szerint nem is volt Budapesten a Fenyő-gyilkosság vádlottja

2014.01.07. 15:10

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott a Fenyő-gyilkosságról szóló per. Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban lőtték le Budapesten, akkoriban az ő vállalkozásához tartozott a Nők Lapja, a Bravo és a Népszava is. Most egy szlovák férfit, Jozef Rohácot gyanúsítják a gyilkossággal.

A keddi tárgyaláson Rohác testvérét és egy barátját hallgatták meg. Mindketten azt mondták, hogy a gyilkosság napján Pozsonyban voltak Roháccsal, ahol Rohác az ügyvédjével találkozott. Ezután egy hotel kávézójában látták a tévében, hogy Budapesten lelőttek egy embert. Egy harmadik tanú írásban tett vallomást, és ő is azt mondta, hogy 1998. február 11-én Rohác Pozsonyban volt.

Rohácon kívül egy Ladislav T. és egy Jozef. H nevű embert vádolnak, Rohác tanúi Ladislav T. mellett is beszéltek. A vád szerint Ladislav T. vezette a gyilkosság idején az elkövetők járművét, a tanúk viszont azt mondták, hogy T. nem is tud vezetni.

A harmadik vádlott, Jozef H. jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, sőt, lehet, hogy meghalt. Róla azt mondták a tanúk, hogy napokkal a gyilkosság után megkereste Radicot, és arról beszélt neki, hogy valamilyen nagy problémája van Magyarországon. A dunaszerdahelyi Pápay-csoport tagjaival távozott, és azóta nem látták.

Az MTI azt írja, hogy a tárgyalásról kivezettek egy középkorú nőt, aki többször rákacsintott a hallgatóság között ülő két rendőrre, és hozzájuk is ért. Mikor a bíró megkérdezte, hogy ki ő, azt mondta, hogy ezt ne akarják tudni, ezután pedig elkezdett mindenfélét kiabálni. A bíró megkérte a rendőröket, hogy vezessék ki.

A következő tárgyaláson kezdődik meg a vádbeszéd.