14 éves fiú próbált embert ölni, elfogták

2014.01.09. 10:18 Módosítva: 2014.01.09. 10:20

Emberölési kísérlettel gyanúsít a rendőrség egy 14 éves hatodikos fiút, aki műanyagzsákkal fojtogatta társait a tornaöltözőben.

A police.hu szerint az eset január 6-án történt Nyíregyháza mellett, a nyírszőlősi általános iskolában a negyedikes és a hatodikos diákok közös tornaórája előtt.

Az egyik (már 14 éves) hatodikos fiú egy ott talált műanyag szemeteszsákot húzott hátulról egy 10 éves kisfiú fejére, és percekig fojtogatta. Amikor a negyedikes diáknak sikerült az arca előtt kiszakítania a zsákot, a fiú egy másik, 11 éves fiú nyakára tekerte hátulról a szemeteszsákot, őt is percekig fojtogatta. Csak akkor hagyta abba, amikor a többiek azt mondták, hogy szólnak a tanároknak.

A fiút a két kisebb gyerek szülei jelentették fel, súlyos testi sértés kísérletével is gyanúsítják, mert amikor megtudta, hogy szóltak a rendőrségnek, meg is rúgta az egyik korábban megtámadott gyereket.

A rendőrség őrizetbe vette a 14 éves fiút, aki nem tagadott, azt mondta, csak „hülyeségből csinálta”. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.