Elcsúszhat a parlamenti szezonkezdet

2014.01.09. 08:01 Módosítva: 2014.01.09. 08:01

Január közepéről február elejére csúszhat el a parlamenti szezonkezdés, mondták a Népszabadságnak magas rangú kormánypárti politikusok. Az első ülésnap legvalószínűbb időpontja február 3-a lehet, így az Országgyűlés a választásokig minden valószínűség szerint február végéig ülésezik.

Kövér László házelnök korábban azt mondta, január közepén kezdenek ülésezni az országgyűlési bizottságok, és január 20-án lesz a tavaszi ülésszak első plenáris napja. A Népszabadság információi szerint azonban a Kúriának a devizahiteles-ügyben hozott határozata átírta a forgatókönyveket. A kormány addig nem készítheti el saját verzióját a devizahiteles szerződések korrigálására, amíg a kérdésben az Alkotmánybíróság nem foglal állást, másrészt meg kell várnia az Európai Bíróság iránymutatását is.

A devizahiteles megoldásról a Fidesz–KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésén születhet meg a végleges javaslat, de ennek időpontja is csúszhat. Van olyan fideszes képviselő, aki úgy tudja, hogy a jövő hét végére hívják össze őket, más források viszont határozottan azt állították, január utolsó hetében lesz aktuális az évadnyitó frakcióülés.