Klaudia és a csokigyár

2014.01.11. 10:05

Több százezer forintot zsebelt be jóhiszemű áldozataitól az a 27 éves albertirsai nő, aki különböző internetes oldalakon kedvező külföldi álláslehetőséget hirdetett meg még 2012 novemberében - írja a Police.hu

A gyanúsított összesen hat személytől csalt ki pénzt, akik a megadott bankszámlaszámra el is utalták a kért összegeket. Az egyik sértett az interneten bukkant rá a kedvező feltételeket ígérő munkalehetőségre, ami szerint egy osztrák csokoládégyár keres munkatársakat, és egy bizonyos összeg befizetésével meg is szervezik az utazást és biztosítják a szállást. Rögtön felvette a hirdetővel a kapcsolatot, majd közel 100 000 forintot átutalt a megadott bankszámlaszámra. Ezt követően azonban a csalót már nem sikerült elérnie telefonon.

A többi sértett is átutalta az összegeket szintén szállásfoglalás, illetve egyéb regisztrációk címén, ám a csalóval ők sem tudták utána felvenni a kapcsolatot. A 27 éves albertirsai S. Klaudiát gyanúsítják a bűncselekménnyel, ellene üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult eljárás.