Tíz hónap letöltendőt kapott a szadista macskagyilkos

2014.01.14. 10:36

Soron kívüli eljárásban állították bíróság elé állatkínzásért azt a 23 éves, büntetett előéletű férfit, aki élve égetett el egy macskát. B. Béla tíz hónap letöltendőt kapott.

A férfi közmunkásként dolgozott a Lőrinci-Selyp vasútállomáson. December 11-én dohányzás közben odasomfordált hozzá egy macska. A férfi a zsebéből elővett étellel kínálta a macskát, felvette az ölébe, majd a váróterembe vitte, majd közölte az ott tartózkodókkal: „meghozta a vacsorát”.

Ezután a macskát a váróterem kályhájába gyömöszölte. Az állat kétségbeesetten védekezett, menekülni próbált, miközben megharapta, és meg is karmolta a férfit, de hiába. Az összeégett, az égési sérülései miatt különös szenvedések között elpusztult macska tetemét a férfi kis idő múlva egy fémvillával kiemelte a kályhából, és félredobta.

Az ügyészség minősített, különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzással vádolta, a hatvani járásbíróság pedig figyelembe vette a nyomatékos súlyosbító körülményeket, köztük az alapvető társadalmi normákkal szembehelyezkedő, szadista elkövetési módot: a férfit jogerősen tíz hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.