Biszku Bélát az ág is húzza

2014.01.17. 14:07

A 92 éves Biszku Béla elvesztett jogosítványát egy zuglói, Örs vezér tér közeli trolimegálló tetején találták meg, annak takarítása közben. Ha valaki találkozik vele, adja át: az Index szerkesztőségében bármikor átveheti. Illetve maximum 3 napig, mert aztán le kell adnunk egy hivatalban.

unnamed x

A kártyából kiderül, hogy Biszku sajnos 2012. április óta nem vezethet, hiszen lejárt a jogosítványa, de a kártya érvényessége 2060-ig szól, így személyi igazolványként nyugodtan használhatja akár 139 éves koráig is. (Ez azért lehetséges, mert a törvény szerint a vezetői engedély a személyazonosság igazolására a 70. életévüket betöltöttek esetében határidő nélkül alkalmas. Ezért szerepelhet 2060-as dátum a kártyán.)

Biszku Béla, volt pártállami vezető ellen tavaly október közepén emeltek vádat  háborús bűntett és más bűncselekmény miatt, az 1956-os forradalom utáni megtorlások kapcsán.  Biszku az elmúlt években többször is kifejtette, hogy az 1956 után történtekkel kapcsolatban nem bánt meg semmit, nincs miért bocsánatot kérnie, Nagy Imre pedig „megérdemelte a sorsát”.