Nagy Bandó András LMP-s lesz

2014.01.17. 16:16 Módosítva: 2014.01.17. 17:06
A humorista Hódmezővásárhelyen lesz Schiffer Andrásék képviselőjelöltje.

Az LMP honlapján megjelent írásában jelentette be Nagy Bandó András, hogy a párt jelöltjeként indul egyéniben a 2014-es országgyűlési választáson, mégpedig Hódmezővásárhelyen.

Az ismert humorista ezt írta:

Voltam már újságkézbesítő, építésvezető, kőműves és segédmunkás, fóliázó kertészvállalkozó, polgármester, most pedig megpróbálom, hátha országgyűlési képviselővé lehetek.

Orfű egykori polgármestere állítása szerint egész pályafutása során kiállt a „kisembereknek nevezettekért”, már 1989-ben felszólalt a hajléktalanok érdekében, később pedig gyűjtést szervezett egy, a lakásmaffia áldozataivá vált kisgyermekes család számára. Jelenlegi céljairól így ír:

Mit akar ez a pasas, kérdezik majd néhányan, okkal-joggal. Nem mást, mondom nekik válaszul, és magamnak is, mint az odamondogatások után tenni valamit.

Nagy Bandó úgy gondolja, hogy a párt szlogenje reális, és „lehet más a politika”. Erre annál is nagyobb szükség van, mivel  „az egyik oldal túl tökös, a másik meg túlzottan töketlen”. Orfű polgármestereként állítása szerint már bizonyította, hogy nem korrumpálható. Politikai nézeteiről pedig ekképpen vall:

szabadelvű keresztény vagyok, szociálisan érzékeny konzervatív, bátor demokrata, szenvedélyes zöld, és szívből jövő nemzeti érzéssel megáldott magyar

Nagy Bandó párton kívüli jelöltként vállalja a megméretést, és arra biztat más „hiteles személyiségeket” is, hogy álljanak ki „a kevés eséllyel is elveihez ragaszkodó” LMP mellett. Állítja, számára nem jelent vereséget az, ha valakik mögött végez, és nem csak a sikeres kormányváltás győzelem, ugyanis

az optimizmus és a tisztesség hosszú távon kamatozik.