Nem módosítják a trafikkirakatok előírásait

2014.01.17. 17:43 Módosítva: 2014.01.17. 17:44

Várhatóan nem módosítják a trafiktörvénynek a dohányboltok kirakatára vonatkozó előírásait, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint azonban a kirakatok teljes lefóliázása most sem kötelező előírás.

Az NFM az MTI érdeklődésére pénteken küldött írásos válaszában azt írta: a trafikok kirakatainak teljes lefóliázása egy kétségkívül széles körben alkalmazott, de nem kötelezően követendő megoldás. Az érintettek enélkül is teljesíthetik a törvényi előírást, ami annyit tartalmaz, hogy "az üzlethelyiség külső felületére tekintve dohánytermék nem látható".

A fejlesztési minisztérium ugyanakkor az érintett társtárcák és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szakértőinek bevonásával keresi a megoldást a felmerült problémák egyértelmű rendezése érdekében. A közeljövőben tervezett egyeztetések várhatóan nem eredményezik a hatályos jogszabályok módosítását - mondták.

Január 6-án az RTL híradójában a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. szóvivője azt ígérte "pozitív bejelentést teszünk a nemzeti dohányboltok külső arculatával kapcsolatban".