Ne nevessen, itt vannak a jelölőszervezetek

2014.01.23. 15:46 Módosítva: 2014.01.23. 15:47

Semmi akadálya, hogy a Seres Mária Szövetségesei (az SMS) nevű szervezet jelöltindításért induljon harcba az április 6-i országgyűlési választás előtt. Ugyanígy tehet az AQUILA Párt is (AQP), vagy a magát egyerűen Eu. Rom-nak nevező párt, ami nem az EU-szkeptikusok gyűjtőhelye: a rövidítés az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártot takarja.

Nem tűnt el az FKGP

A Patyi András vezette Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette a Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Pártot is, de aki nem érez nosztalgiát a kilencvenes évek iránt, az reménykedhet a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (SEM), a Magyar Gazdaság Párt (MGP) vagy épp a Szabad Magyarok Pártja (SZMP) sikeres jelöltállításában.

Akinek kérdése van, annak A VÁLASZ Párt kínálhat megoldást, miután ez a párt is megfelelt a nyilvántartásba vételnek.

NÉP, MMRÖP, keresztények

A 23 szervezet nyilvántartásba vételét a héttagú bizottság hat jelen lévő tagja minden esetben egyhangúan támogatta.

Így bekerült a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP), és a monoki polgármester, Szepesy Zsolt által alapított Összefogás Párt, a Magyar Demokratikus Unió (MDU), a Szociáldemokrata Párt (SZDP) és a Magyar Munkáspárt is.

Akinek kétsége volt, hogy egy párt politikai lehet, annak megnyugvást adhat a Magyar Republikánus Politikai Párt. Ha roma szerveződésben látja a jövőt, úgy az Eu. Rom mellett – ha jelöltet állít – talán szavazhat a Magyarországi Cigánypártra (MCP) vagy a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Pártra (MMRÖP).

A keresztény gyökerek hangsúlyozása estén nem csak a KDNP jelöltállítására van esély, de a Keresztény Magyarok Szövetsége és a Magyar Keresztény Szociális Unió is lehetőséget kaphat.

És még ezek is

Nyilvántartásba vették az Együtt – a Korszakváltók Pártját (EGYÜTT), a Párbeszéd Magyarországért Pártot (PM) valamint a Fidesz – Magyar Polgári Szövetséget (FIDESZ) és a Magyar Szocialista Pártot is (MSZP).