Mit kiabáltak az MSZP nagygyűlésén?

2014.01.26. 19:48 Módosítva: 2014.01.26. 20:29

Na de mondtak valójában a nézőtéren?

Az MSZP szombati kongresszusán valaki valamit bekiabált a nézőtérről, amikor Mesterházy Attila pártelnök Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterről beszélt.

Az Mno.hu azt állítja, hogy a „kötelet!” szó hangzott el. A lap nehezményezi, hogy Mesterházy nem határolódott el a kijelentéstől.

Az Index tudósítói a helyszínen hallották a bekiabálást, de nem értették, mi volt az. Az m1 vasárnapi híradójában többször lejátszott felvétel alapján úgy tűnik, egy férfi valóban „kötelet” követelt.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az ATV Szabad szemmel című műsorában elmondta, 

nem azt kiáltották, hogy „kötelet”, hanem azt, hogy „börtönt”, és mivel én a beszédemben is végig a jogállami igazságtételről beszéltem, a törvény előtti egyenlőségről, arról beszéltem, hogy a törvényeket még Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek, Simicska Lajosnak és Lázár Jánosnak is be kell tartania.

Hozzátette, az emberek azt várják a következő kormánytól, hogy mindenkit egyenlően mérjen a törvény. Úgy vélte, a jogállami igazságtétel pedig azt jelenti, hogy nem „politikai komisszárok előtt kell felelniük azoknak, akik törvényt sértettek, nem politikailag motivált koncepciós perekben kell hogy feleljenek ezek az emberek, hanem a független magyar igazságszolgáltatás előtt” – írja az MTI az ATV műsora alapján.