Repülőtér épülhet Felcsúton

2014.01.27. 07:46

Nincs megállás Felcsúton: a szakhatóságok engedélyezték egy repülőtér kialakítását is a nem egészen kétezer fős településen, írja a Nol.hu. Mivel a légügyi hatósági és a környezetvédelmi felügyelőség is hozzájárult, így napirenden van egy IV. osztályú, saját használatú repülőtér le- és felszállópályájának kialakítása. Persze egyelőre nem valamelyik fapados légitársaság tervez ide járatot: a repülőtér közforgalmon kívüli lesz, és csak mezőgazdasági gép használja majd.

A lap a felcsúti önkormányzat településszerkezeti tervére hivatkozva azt írja, hogy a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia terjeszkedése miatt további mezőgazdasági területeket vonnak ki a termelés alól. A Lévai Anikó háza alatti hathektáros szántó például rekreációs terület lett. A Népszabadság szerint ez azt jelentheti, hogy a tervben megnevezett szállodaépítés a szántó fölött elhelyezkedő négy házzal van összefüggésben, amelyek Lévai Anikó, Orbán Viktor, Orbán Győző és Mészáros Lőrinc tulajdonában vannak.

Orbán Viktor szeptemberben vásárolta meg a jelenlegivel szomszédos házat. Akkor azt mondta, családi célra kell. Orbán Győző a 2010. évi választások után, Mészáros Lőrinc pedig 2013-ban vette az ingatlant.