Elfogták a zalaszentgróti gázolót

2014.01.28. 11:14

Megtalálták azt a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben elgázolt, majd cserbenhagyott egy embert, aki a baleset következtében meghalt, írja az MTI rendőrségi jelentés alapján.

Tavaly november 17-én hajnalban Zalaszentgrót határában történt a cserbenhagyásos baleset, egy 22 éves férfi az úton feküdt, amikor a jármű áthajtott rajta.

A baleset rekonstruálásakor a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy a gázoló autó valószínűleg terepjáró vagy kisteherautó lehetett. A környéken ismert mintegy ötven hasonló autót és a tulajdonosaikat megkeresték, és csaknem harminc tanút hallgattak ki. További szakértők bevonása és bizonyítékok beszerzése során jutottak el januárban egy környékbeli férfihoz, aki azonban megpróbálta félrevezetni a rendőröket.

Először azt állította, hogy járt a helyszínen, de nem tud a balesetről. A poligráfos vizsgálat és az ellene szóló bizonyítékok alapján ugyanakkor valószínűsítető lett, hogy a 28 éves férfi volt az, aki terepjárójával elgázolta az úton fekvő fiatalt.

A cserbenhagyó - aki az eljárás során szabadlábon védekezhet - ijedtségével magyarázta, hogy elhajtott a helyszínről. Az áldozatról a rendőrség azt mondta: előző éjjel a barátaival szórakozott, akik magára hagyták, miután a kivilágítatlan városszéli úton lemaradt tőlük. Az MTI más forrásból úgy tudja: az áldozat valószínűleg ittassága miatt feküdt az úton.

A rendőrségi sajtótájékoztatón bemutattak két videofelvételt is, a nappali helyszínelésről és az eset éjszakai rekonstruálásáról, amelyekkel azt illusztrálták, hogy ilyen esetekben egy sötétben az úton fekvő embert rendkívül nehéz észlelni.