Több megyében esik a hó, az M7-es latyakos

2014.01.29. 07:04
A fővárosban is esik a hó.

A kora reggeli jelentések szerint esik a hó Zala megyében, a Dél-Dunántúlon, Sárbogárd és Dunaújváros közelében, Bács-kiskun és Csongrád megye nagy részén, de intenzíven havazik Mohács térségében - közölte az Útinform.

Reggel Budapesten is havazni kezdett. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója szerda reggel hat órától III. fokozatú készültséget rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkező néhány napban több hullámban is várható havazás Budapesten, aminek mennyisége, intenzitása, valamint területi megoszlása jelenleg még bizonytalan.

Szállingózik a hó Vas megyében, a Bakonyban, Veszprém és Székesfehérvár környékén, Dabas, Kecskemét, Szeged és Szentes tájékán.

A főutak vizesek, nedvesek, Vasvár közelében, Somogy, Tolna és Baranya megyében és az Alföld déli részén havasak, latyakosak, az eddig lehullott friss hó 1-2 ceni. A szórást és a takarítást folyamatosan végzik a közútkezelő munkagépei.

Az autópályák közül az M6-os autópálya Baranya és Tolna megyei szakasza havas, latyakos, de hasonló a burkolat az M7-es Zala megyei és fonyódi szakaszán is.

A mellékutak a csapadékos helyeken havasak, latyakosak, a Tiszántúlon, valamint Sárvár, Balassagyarmat környékén a korábbi havazás nyomán a letaposott hótól síkosak. Tapolca közelében jégbordásak. Deresedés miatt kezdték el a szórást Polgár környékén.

A látási viszonyok általában kielégítőek, de ködös az idő Vasvár, Kaposvár és Mohács közelében, a látótávolság 100 és 300 méter között változik. Szintén közepesek a látási viszonyok az M6-oson Bátaszék, az M7-esen pedig az eszteregnyei szakaszon.

Ha valami rendkívülit lát (balesetet, méteres hófalat), fotózza le és küldje be nekünk!