A menetrend szerinti buszok beléphetnek Szerbiába Röszkénél

2014.02.02. 11:31 Módosítva: 2014.02.02. 11:32

A menetrend szerinti buszjáratok beléphetnek Szerbiába Röszkénél, és a határ közelében élő szerbiai állampolgárok is hazatérhetnek, de a rossz útviszonyok és időjárás miatt más személy- és tehergépjárművek továbbra sem léphetik át a magyar-szerb határt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A közlemény szerint a szerbiai határrendőrség vasárnap délelőtt adott engedélyt arra, hogy a menetrend szerinti buszjáratok belépjenek Szerbiába.

A szerbiai hatóságok által pénteken, illetve szombaton hozott, a személy- és tehergépjárművek forgalmát korlátozó intézkedés visszavonásig érvényes. A szerbiai határrendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy mikor indulhat meg ismét a teljes forgalom.

A magyar rendőrök a határátkelőhelyek előtt már tájékoztatják az utazókat az intézkedésről, a Röszkénél várakozó sofőröknek pedig forró teát osztanak.

A Csongrád megyei kamionparkolók - amelyeket a rendőrök visszatérően ellenőriznek - megteltek, azokban mintegy ötszáz tehergépjármű várakozik.