Csúszkálni és botorkálni fogunk

2014.02.04. 21:07

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára a fél országra ónos eső, helyenként tartós köd miatt. Az előrejelzés szerint gyenge ónos eső lesz Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized mm.

Az OMSZ szerint szerdára virradó éjjel a szélvédett, derült tájakon sűrű, zúzmarás köd képződhet, amely napközben néhol csak lassan ritkul. Tartós, hat óránál tovább tartó ködre kell számítani Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Az ónos esőre szerda estétől kell készülni, de csekély valószínűsége annak is van, hogy már szerda hajnalban, reggel esni fog a délnyugati határvidéken.

A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 4 és mínusz 9 fok között alakul, de északkeleten mínusz 10 fok alá hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, de a tartósabban ködös vidékeken egész nap fagyhat, írja a meteorológiai szolgálat.