Esztergomban indítja Vadai Ágnest a DK

2014.02.04. 18:26

A Demokratikus Koalíció sajtóirodája kedd délután közleményt adott ki:

A Demokratikus Koalíció elnöksége úgy döntött, hogy az esztergomi választókörzetben Vadai Ágnest indítja az országgyűlési választáson. A testület kiemelten fontosnak tartja a körzetet, ezért a párt egyik vezető politikusa, alelnöke, az ország legnépszerűbb női politikusa méretteti meg magát.

Az elnökség két hete hagyta jóvá a párt jelöltjeinek listáját. Ekkor úgy volt, hogy Vadaié a harmadik hely Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba után az ellenzéki pártok közös listáján a megállapodás szerint a DK-nak jutó első tíz helyből.

A DK-nak jutó 13 egyéni választókerület egyikében, Komárom-Esztergom megye 2. sz. választókerületében, vagyis Esztergomban Jónás László indult volna. Jónás László viszont január 23-án bejelentette, hogy mégsem indul. "Úgy döntöttem, nem vállalom... A béke és nem a harc embere vagyok! Esztergom és a KEM II. választókörzete jövendő országgyűlési képviselőjének sok sikert, és jól teljesített feladatot kívánok!" - írta.

Később a DK választókerületi elnöke, Manga Gyula az MTI-nek azt mondta, hogy megyei értekezletet tartottak, és ezen Bagó Lajost, az esztergomi DK ügyvezető alelnökét, a Parlament egykori tűzoltóparancsnokát javasolták jelöltnek. Bagó Lajossal mint esztergomi jelölttel a Lánglovagok.hu nemrég interjút is közölt.

Vadai Ágnes neve korábban többször és több kerületben is felmerült. Esélye volt arra is, hogy megkapja a VI-VII. kerületi választókörzetet.