Hajléktalanok égtek meg Budapesten

2014.02.04. 23:18

Hajléktalanok sátra gyulladt ki Budapesten, a XV. kerületi Aporháza utcában, közölte kedd este fél tizenegykor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tűz következtében hárman másodfokú, hárman pedig harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek. A helyszínre a fővárosi tűzoltókon kívül a mentőszolgálat is kivonult, a sérültek elhelyezésével kapcsolatban egy alapítványt is értesítettek, közölte az OKF.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nem sokkal később pontosított. Az ő közleményük szerint nem sátor gyulladt ki, hanem az Aporháza utcához közeli fás területen gyújtott tüzet egy több főből álló társaság. A tűzhöz túl közel volt egy gyúlékony anyagot tartalmazó flakon, ami a hő hatására belobbant. A fővárosi katasztófavédelem is hat sérültről ír, hárman súlyosan, hárman pedig a kézfejükön könnyebben sérültek. Mind a hat embert kórházba szállította az Országos Mentőszolgálat. A lángok nem terjedtek tovább. A baleset körülményeit hatósági eljárás keretében vizsgálják.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a saját honlapján nem egészen egy órával később újabb, hasonló esetről írt. Az újabb, negyed tizenkettőkor kiadott közlemény szerint hajléktalanok bódéja kapott lángra a XIX. kerületi Vak Bottyán utcában. Az esethez vonuló fővárosi tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, az utómunkálatok során viszont egy elhunyt embert találtak.