68 éves orvosra támadtak ok nélkül

2014.02.05. 13:36

Munkahelyén, a Semmelweis Kórházban verte véresre egy idős belgyógyász fejét egy idegen férfi Miskolcon, írja a boon.hu. A hatvannyolc éves főorvos beszámolója szerint egy „teljesen átlagos, konfliktus nélküli hétköznapon", munka után délután a kórház mögötti parkolóba tartott az autójához, amikor az autóhoz érve azt vette észre, hogy egy férfi közeledik felé. Először azt gondolta, csak segítséget akar kérni tőle, de kiderült, hogy egészen mást akart.

A férfi, minden előzmény nélkül ütni kezdte, majd ahogy jött úgy távozott: „Gyors, határozott léptekkel jött, de nem futva. Mikor hozzám ért, megszólítottam: „Parancsoljon!” Ő viszont szó nélkül ütött, egyet-kettőt-hármat-négyet. A negyedik után megtántorodtam, a földre huppantam, s ha a laptoptáska nem fordul a hátam mögé, a fejemet épp bevágom a járdaszegélybe. A támadó ahogy jött, ugyanolyan határozott, gyors léptekkel, de nem futva, távozott. Utána szóltam: „No, de miért?!” Ám választ nem kaptam, meg se rezdült." − írja a főorvos.

A támadás után az orvos visszament a kórházba, ahol nővérek segítettek elállítani a vérzést, majd a mentők a megyei kórházba szállították, hogy koponya CT-t csináljanak. A férfi arckoponyája a jobb oldalon 3, az orra két helyen eltört. A száját össze kellett varrni. Ettől függetlenül másnap munkába állt. Hogy az arca úgy nézzen ki mint azelőtt, ahhoz kozmetikai műtétekre lenne szükség, de ő azt nem vállalja.

A férfit a főorvos magas, kék szemű, szőke 30-35 év körüli, szikár, de nem vékony férfinak írta le, aki sportos öltözetben volt.