85 százalékunk szerint nem oké, hogy Orbán osztja az uniós támogatásokat

2014.02.06. 12:31

Ennyire egyöntetű eredmény ritkán születik közvélemény-kutatásokban: szerdai kérdésünk a Voks 14 applikációban (ha kíváncsi, itt letölthető: iOSAndroid) az volt – ehhez a cikkhez kapcsolódva –, hogy helyesli-e, hogy mostantól személyesen Orbán Viktor felel az uniós támogatások elosztásáért. 

A kép tehát elég egyértelmű: a válaszadók nagy többsége (85 százalék) nem helyesli ezt, és mindössze 11 százalék ért egyet ezzel. Érdekesség, hogy minél idősebb valaki, annál inkább elutasítja ezt a lépést – fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a 18-29 éves korosztály esetében is 81 százalék gondolja úgy, hogy nem ez a jó megoldás, és nagyobb átláthatóság kell.

Pártpreferencia szerint nem meglepő módon a baloldali pártok szavazói teljes mértékben elutasítják ezt a lépést, és ugyan a Fidesz-szimpatizánsok között magasan átlag feletti, de esetükben is csak 57 százalék a támogatók aránya (13 százalék bizonytalan). A Jobbik szavazóinak 79 százaléka szintén ellenzi ezt a lépést. A pártpreferencia szerinti válaszokat itt láthatják:

 

A felmérés eredménye nem reprezentatív, az alkalmazás használóinak véleményét tükrözi.