Dömötör
12 °C
14 °C

Ingyen adta át a Fidesznek a 800 milliós kampányt a kormány

2014.02.06. 15:27
A kormány által készíttetett „Magyarország jobban teljesít” szlogennel kezdett bele a választások előtti reklámhadjáratába a Fidesz. Az egyezés nem véletlen: a párt megkérte a kormányt, hogy ingyen adja át a médiában hónapokon át futtatott, 800 millió forint összköltségű arculatot és szlogent, a kormány pedig igent mondott. Egyszerűen ment.

A Fidesz a napokban jelent meg az utcákon az április 6-i országgyűlési választás képviselőjelöltjeit bemutató plakátokkal. A párt ismerős szlogennel támogatta meg a kampányt, a reklámanyagokon a „Magyarország jobban teljesít” felirat került a jelöltek arcképe mellé.

A szlogen nem véletlenül lehet ismerős a választópolgároknak. Tavaly márciustól novemberig tévékben, rádiókban, nyomtatott és elektronikus sajtóban, valamint köztereken több ezerszer találkozhattak a „Magyarország jobban teljesít” jelszóval.

A Fidesz plakátja és a kormányzati kommunikációban használt plakát
A Fidesz plakátja és a kormányzati kommunikációban használt plakát

Az akkori kampány a kormány megrendelésére készült. A Miniszterelnökség választotta ki a megfelelő cégeket: közbeszerzési eljárással a Lounge Design Kft.-t bízták meg a kreatív anyagok tervezésével és gyártásával, az Inter Media Group Kft.-vel pedig a médiatervezésre- és vásárlásra kötöttek szerződést.

Az Átlátszó.hu már tavaly októberben megpróbálta kideríteni, hogy mennyi pénzt áldozott a kabinet saját sikerei bemutatására, akkor azonban még nem adtak ki adatokat, arra hivatkozva, hogy a kampány még folyamatban van, és nem zárták le a költségvetését. Január elején azonban Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter egy parlamenti kérdésre válaszolva elárulta, hogy a kampány teljes költségvetése (beleértve a médiafelületek vásárlását és a kreatívok legyártását) bruttó 792 278 080 forintot tett ki.

Az Index kérdésére Gyürk András, a Fidesz kampányfőnöke elmondta, a párt most azért használja a szlogent és a hozzákapcsolódó fellendülést jelképező dizájnelemeket, mert engedélyt kapott rá. Gyürk szerint megkérték a Miniszterelnökséget, hogy ingyen adja át használatra a „Magyarország jobban teljesít” kampány elemeit, a kormány pedig megadta az engedélyt.

Az átadás részleteiről megkérdeztük a Miniszterelnökséget is, de onnan egyelőre nem kaptunk választ.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!