Így támad az agresszív bohóc

2014.02.07. 22:09 Módosítva: 2014.02.08. 00:03

Egy mobiltelefonnal filmezve követte valaki azt a bohócot, aki Bajnai Gordonra támadt Hatvanban. Egy kapualjban a bohóc visszafordult. 

Így támad az agresszív bohóc

A bohócmotívumot egyébként nem a CÖF hozta be a magyar politikai szimbólumok közé. Még két ellenzéki, Kónya Péter és Árok Kornél öltözött bohócnak 2011-ben, amikor a rendvédelmi szervek nyugdíjmegvonása ellen tüntettek. Valószínűleg ezt a képet vitte tovább az álcivil-szervezet, amikor a Fideszt támogató plakátjait tervezte.

A nem vicces, sőt gonosz bohóc figurája egyébként nem ismeretlen motívum, a filmművészetben több alkotás is foglalkozik ezzel a karakterrel. Az 1999-es The Clown at Midnight című horrorban pont úgy ugrik a bohóc a szerencsétlen tinilányokra, mint a fideszes bohóc az őt követő kamerásra. 

The Clown At Midnight (1998) Part 8

A rossz bohóc A Fekete Lovag című Batman-filmben jelenik meg a legtökéletesebben. A karakteren itt már külsőleg is megjelennek a téboly jelei, a sminkje sem olyan nett, mint a hatvani bohócnál. Viszont sokkal frappánsabban kezeli a konfliktusokat, mint az látható a híres kihallgatási jelenetben.

Batman: Sötét Lovag - Joker kihallgatása