A rendőrséget hibáztatja a bohóctámadásért az Együtt-PM

2014.02.08. 13:13

A Bajnai Gordon vezette Együtt-PM Szövetség az országos rendőrfőkapitányhoz fordul annak kivizsgálására, hogyan fordulhatott elő, hogy Bajnai országjárásának hatvani állomásán annak ellenére sem volt rendőri biztosítás, hogy a helyszínre ellentüntetést jelentettek be, áll az Együtt-PM szombati közleményében.

3
Fotó: Együtt-PM

Hatvanban egy bohócruhás férfi inzultálta az Együtt-PM szimpatizánsait. A párt közleménye szerint a bohóc fejbe vágta fotós kollégájukat, és könnyebb sérülést okozott annak a testőrnek, aki megakadályozta, hogy a CÖF-ös kampányt életre keltő férfi a volt miniszterelnökre is rávesse magát.

Az Együtt-PM a helyi szervezőktől kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írja: a helyben illetékes rendőri vezetők arra hivatkozva utasították el a rendőri biztosításra vonatkozó kérést, hogy elkésett az ellentüntetés bejelentése, nem szóltak az előírt minimum 72 órával előre. Bajnaiék szerint ez a jogszabályok téves értelmezése, és ellentétes a józan ésszel is, hogy az ellentüntetők formai hibája miatt maradjanak védelem nélkül az eredeti rendezvény résztvevői.

Szerintük a rendőrség dolga lett volna megakadályozni a bohóctámadást, és nem Bajnai testőreié.

Álláspontunk szerint egyértelműen rendőri mulasztás történt, amelynek haladéktalan kivizsgálását az országos rendőrfőkapitánytól várjuk. Ha kiderül, hogy az eset mögött politikai motívum is meghúzódik, nem maradhat el a személyes felelősségre vonás és a nyilvános bocsánatkérés sem, írták.