Székelyföldre indult az árokba borult busz

2014.02.08. 08:42

Székelyföldi kirándulásra indultak annak a román rendszámú autóbusznak az utasai, amelyik péntek este árokba borult Babarc és Lánycsók között M6/M60-as autópályán, mondta az MTI-nek a buszt működtető romániai cég munkatársa. A Korondon bejegyzett cég telefonját felvevő ember szerint a különjárat utasai Pécsről indultak, a buszon a magyar turistákon kívül két romániai sofőr, illetve még egy román állampolgár volt. A cég szállítási felelőse állítólag a helyszínre utazott.

A korondi cég a honlapja szerint 1992-ben jött létre, személyszállítással és falusi turizmussal is foglalkozik, székelyföldi csillagtúrákat szervez. Emellett menetrend szerinti autóbuszjáratokat is működtet Székelyudvarhely és Budapest, valamint székelyföldi városok között.

A busz tíz méter mély árokba csúszott, és az oldalára borult este negyed nyolc körül A Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője péntek este azt közölte, hogy a buszon 22-en utaztak. A baleset oka egyelőre tisztázatlan.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője péntek este a katasztrófavédelem adatait megerősítve az MTI-nek azt mondta, 19 felnőtt és 3 gyerek, köztük egy 3 hónapos csecsemő sérült meg, őt megfigyelésre kórházba szállították. Az első adatok szerint 4-5 embernél merült fel a nyolc napon túl gyógyuló sérülés lehetősége.

Az Agerpres hírügynökség a román Belügyminisztérium közleménye alapján azt írta, hogy a busz utasai közül csak hárman román állampolgárok, és egyikük sem szenvedett életveszélyes sérülést.

A Mediafax hírügynökség a román Szállításügyi Minisztérium közleményét idézte, írja az MTI. Eszerint a 49 férőhelyes, egy csillagos besorolású autóbuszt 1998-ban gyártották, a cég 2011-ben kapott személyszállítási jogosultságot. A minisztérium azt is közölte, hogy az illetékes szakhatóság hamarosan ellenőrzi a cég személyszállítási tevékenységét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport