Taxisok lassítják a Kerepesi utat

2014.02.10. 11:28
Fél négytől tart forgalomlassító demonstrációt a Főtaxi Kerepesi úti székháza előtt Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) elnöke a szervezet tagjaival. A kifelé és befelé jövő forgalmat is lassítani akarják.

Tisztességes szerződést követel Cser Ágnes azokkal a szerződés nélküli szakszervezeti tagokkal, akik taxizásból akarnak megélni, de „a Főtaxi Zrt. hátrányos franchise­-szerződése miatt a munkájuk ellehetetlenül”.

Az MSZ-EDDSZ tavaly augusztusban azzal a céllal jött létre, hogy a Főtaxi flottájában dolgozó, franchise­-szerződésű sofőrök érdekeit képviselje a céggel folytatott tárgyalásokon. Az elnöknek választott Cser Ágnes szerint a szerződést polgári jog alapján kellene megkötni: „A szerződés valójában egy diktátum, mert olyan egyoldalú követeléseket tartalmaz, amelyeket a taxisok már nem tudnak teljesíteni.”

A Főtaxi Zrt., illetve a a Taxi 4 elhatárolódik a demonstrációtól. Vizy András, a Főtaxi Zrt. szóvivője elmondta, nem taxisdemonstrációról vagy -tüntetésről van szó, hanem Cser Ágnes szervezkedéséről. "A jelen jogi helyzetben - mivel nálunk minden taxis megbízási szerződéssel és nem munkavállalói jogviszonnyal dolgozik - illegitimnek tartjuk Cser Ágnes követelését" - mondta.

A Hvg.hu múlt hét pénteki közlése szerint Cser Ágnes úgy hívott néhány Taxi 4-taxist a Kerepesi úti demonstrációra, hogy a taxisok nem is tudtak róla, mire használja őket. "Csacskaságokat mondanak rólam, és szándékosan tudatlanok a Főtaxi Zrt. munkatársai" ­ – állítja Cser Ágnes, aki csütörtökön tovább akarja folytatni a demonstrációt, amennyiben a mai nem jár eredménnyel, azaz nem változtatnak a franchise­-szerződésen.