Tízből hat ember szerint nem fér bele a kampányba a bohóckodás

2014.02.10. 15:36

Pénteken"bohóctámadás" érte Hatvanban Bajnai Gordont és stábját (pontosabban nem bohóc, hanem egy bohócnak öltözött ember vegzálta őket, amire a bohócok nevében felszólaló, szintén bohóc olvasónk hívta fel a figyelmünket), ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a Voks 14 okostelefonos applikáció felhasználóit (ha kíváncsi, itt letölthető: iOSAndroid - utóbbi mérete kis módosítás után 16 megáról 1,4-re csökkent, szóval sokkal több telefonra lehet telepíteni), hogy szerintük belefér-e ilyesmi a kampányba?

3
Fotó: Együtt-PM

A válaszadók többsége szerint (59 százalék) hasonló akcióknak nincs helyük kampányban. Velük ellentétben kicsivel több mint egyharmad (34 százalék) véli úgy, hogy ilyesmi bizonyos esetekben belefér - közöttük többen vannak azok, akik szerint kampányban ilyen akciónak is helye van (19 százalék).

A nők sokkal szigorúbbak a kérdésben, 68 százalékuk szerint ilyen megmozdulások nem engedhetők meg a politikai kampányban. A jobboldali szavazók körében természetesen alacsonyabb az esemény elutasítása (Fidesz 23 százalék, Jobbik 32 százalék), a 4K és az LMP szavazói körében átlagos, míg a baloldaliak háromnegyede nem tartja helyénvalónak a bohóctámadást.

A felmérés eredménye nem reprezentatív, az alkalmazás használóinak véleményét tükrözi.