Egy rendőrjárőrpár, két életmentés

2014.02.11. 15:26
Egy kisgyermek és egy idős bácsi életét mentették meg a Készenléti Rendőrség munkatársai Budapesten.

Ragyák Sándor törzszászlós és Bancsi Tibor főtörzsőrmester együtt járőrözött február 6-án délelőtt a főváros VIII. kerületében, amikor a Népliget metróállomásnál észrevettek egy földön ülő idős férfit - írja a Police.hu.

Újraélesztették

A bácsi rosszul lett, az időközben értesített mentőt várták. Az egyik rendőr felvette a kapcsolatot a mentőkkel, míg társa az idős férfi mellett maradt és egy, a helyszínen tartózkodó orvostanhallgatóval folyamatosan figyelte a bácsi sajnos egyre romló állapotát, lassuló légzését. Amikor a férfi légzése leállt és eszméletét vesztette, a rendőr mellé térdelt és az orvostanhallgatóval felváltva végezte az újraélesztést. Nem sokkal később a bácsi magához tért és ismét mutatott életjeleket. A kiérkező mentők kb. egy órán keresztül stabilizálták és hozták szállítható állapotba az idős férfit, akit ezt követően kórházba vittek.

img 3001
Fotó: Police.hu

Gyanúsan imbolygott a BMW

Ragyák és Bancsi február 7-én este a főváros II. kerületében teljesített gépkocsis járőrszolgálatot. A Hűvösvölgyi úton figyeltek fel egy többször hirtelen sávot váltó autóra. Utána indultak, és megállították. A BMW-ből kipattanó sofőr aggódva kiabálta, hogy a hátsó ülésen ülő kisgyermeke lázgörcsöt kapott és nagyon rosszul van, azonnal orvosi segítségre lenne szüksége.

Közben a kisgyermekkel a hátsó ülésen tartózkodó édesanya sírva könyörgött, hogy „segítsenek, mert meghal a gyerekem!” A rendőrök egy percig sem haboztak, tekintettel a gyermek állapotára, és az erős forgalomra, megkülönböztető jelzést használva biztosítottak szabad haladást a közeli kórházig.