Ezért ne hekkeld meg volt céged honlapját

2014.02.11. 21:33

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség H. Zsolt ellen, aki 2012-ben, miután kirúgták, megszüntette annak a weboldalnak a tartalmát, amit főnöke kérésére ő hozott létre. Az oldalon pedig ezt a szöveget helyezte el:

Jó pár éve az egykori "kedves" főnököm utasított ennek az oldalnak a létrehozására. Mivel még egy köszönömöt sem kaptam érte, így az oldalt lezártam. Ha tetszik-tetszik, ha nem, hát nem. Elég pénzembe, időmbe és nyugalmamba került már ő így is nekem.

A vád szerint a férfi 2005-2010 között volt egy magánvállalkozó alkalmazottja, feladata pedig az volt, hogy elősegítse a cég által működtetett bútoráruház forgalmának növelését. H. Zsolt a vállalkozó tudta nélkül tette elérhetetlenné a honlap tartalmát azt követően, hogy munkaviszonya megszűnt - írja a Heol.hu.

Miután a cég vezetője tudomást szerzett a hekkelésről, kérte egykori alkalmazottját, hogy szedje le az oldalról az írást, de H. Zsolt ennek nem tett eleget és a jelszót sem adta át a tulajdonosnak. A főnök ezt követően tett feljelentést.

Mint az ügyészség szóvivője a lapnak elmondta, "nem tudni, volt-e emberileg méltányolható oka H. Zsoltnak a volt vezetővel szembeni bosszúra, de az bizonyos, hogy ez nem jogosítja fel őt bűncselekmény elkövetésére. A számítástechnikai rendszerekbe történő jogosulatlan beavatkozás, a hackertámadás, ebben a formában is bűntény, vétség miatt a vádlott két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható".