Kinyílt a pittypang Orbán kedvenc arborétumában

2014.02.14. 16:29
Ha a pittypang nem is, a krókusz és a téltemető már virágzik. Megírom.

Hoppá, az MTI beelőzött!

Íme A Hír:

A szokottnál korábban kezdődött meg a tavaszi virágünnep az Alcsúti Arborétumban, ahol a hóvirág, a krókusz és a téltemető már virágzik - tájékoztatta az arborétum szakmai vezetője pénteken az MTI-t.

Most érdemes Alcsútra menni, mert az angolpark egészét be lehet járni, mivel a hóvirágok az arborétum több pontján megjelennek: két és fél hektáron, hét hóvirágfaj 24 fajtája található, ezek mostantól 2-3 hétig virágoznak.

De nemcsak a hóvirágok miatt olyan fontos ez az arborétum, hanem azért is, mert az üzemeltetője az Orbán Viktor által alapított, a Puskás Akadémiát is működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tulajdonában álló Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Sport és Wellness Hotel. Az Átlátszó még 2012-ben írta meg, hogy az arborétum 200 millió forintos állami támogatást kapott. 

Az Orbán által létrehozott alapítvány több százmillió forintért vásárolt földeket a kormányfő szülőfalujában, hogy a miniszterelnökhöz személyes szálakon is kötődő pályázók - például Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester - nyerték a legtöbb állami termőföldbérletet a környéken. A miniszterelnüök édesapja, Orbán Győző cégének tulajdonában áll az Alcsútdoboz Hatvan pusztai majorság, az egykor az Alcsúti Arborétumot is megalapító József főherceg uradalmának központja.