no

Simon Gábor: Tudatosan nem hazudtam

2014.02.14. 18:59
Az MSZP volt elnökhelyettese politikusként tudatosan nem hazudott - mondta ezt 2011-ben a Népszabadság riporterének. Akkor, amikor már három éve következetesen "elfelejtette" beleírni a vagyonnyilatkozatába azt a 240 millió forintnyi devizát, amiről a mai napig nem tudni, honnan szerezte.

A Nol TV-nek még 2011-ben nyilatkozott Simon Gábor. A riporter akkor arról is kérdezte, hogy politikusként mikor hazudott utoljára. Az MSZP egykori politikusa - Orbán Viktorral ellentétben - nem állította, hogy még nem hazudott politikusként, de azt mondta, hogy tudatosan még nem hazudott. Mint mondta, politikusként még egyszer nem kellett szégyellnie magát.

A Nol TV felvétele (a teljes felvételt ide kattintva nézheti meg):

Simon Gábor

 Simonról több mint egy hete írta meg a Magyar Nemzet, hogy 240 millió forintnyi eltitkolt vagyona van egy osztrák bankszámlán. Arra, hogy honnan szerezte a pénzt, a mai napig nem adott magyarázatot, hiába ígérte a botrány kirobbanásakor, hogy megmagyarázza.

Csütörtökön a volt MSZP-elnökhelyettes pestszentlőrinci házánál jelentek meg a nyomozók, miután a politikus reggel lemondott országgyűlési képviselőségéről, ezzel megszűnt a mentelmi joga. Ügyészségi nyomzók jelentek meg az MSZP Jókai utcai székházában is. Onnan egy borítékot vittek el, melyben Simon Gábornak a pártnak külön leadott vagyonnyilatkozata szerepel.