no

Simon visszavág: most ő fotózza az újságírókat

2014.02.14. 15:39
Az MSZP bukott elnökhelyettese továbbra sem válaszol arra a kérdésre, honnan van 240 millió forintja, ehelyett a házánál álló újságírókat fotózza.

Kiment a házából és az utcán várakozó Hír TV-s újságírókat kezdte el fotózni Simon Gábor péntek reggel, majd visszament a lakásába. De legalább beszélt, viszont továbbra sem hajlandó megmagyarázni, honnan is van az osztrák bankszámláján lévő 240 millió forintnyi devizája. A Hír TV tudósítójával Simon így "beszélgetett":

– Honnan van a 240 milliója?

– Nem járulok hozzá, hogy rólam felvételt készítsenek, nem járulok hozzá, hogy a családomról felvételt készítsenek és leadják.

– De nem válaszolt a kérdésre.

– Nem járulok hozzá, hogy a családomat zaklassák. Önök zaklatják a családomat rendszeresen, bekameráznak az ablakunkon, a gyerekünket felébresztik, és magánemberként engem és a családomat folyamatosan zaklatják.

– Törvényes vagy törvénytelen úton szerezte azt a 240 milliót?

– Hagyjanak minket, magánemberként nem járulok hozzá, hogy felvételt készítsenek, sem rólam, sem a családomról; és arra kérem önöket, hogy éjszaka ne kamerázzanak be az ablakunkon. Ez magánterület.

– De ha kamera elé állna, ezt mind megúszhatná.

– Ennyi, köszönöm szépen.

Csütörtökön a volt MSZP-elnökhelyettes pestszentlőrinci házánál jelentek meg a nyomozók, miután a politikus reggel lemondott országgyűlési képviselőségéről, ezzel megszűnt a mentelmi joga. Ügyészségi nyomzók jelentek meg az MSZP Jókai utcai székházában is. Onnan egy borítékot vittek el, melyben Simon Gábornak a pártnak külön leadott vagyonnyilatkozata szerepel.